Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Duo-lezing in Gent met Bert Dirrix en Stefan Schöning

Geplaatst op

Woensdagavond 20 januari wordt in Gent een Duolezing georganiseerd met als onderwerp: De Overheid als opdrachtgever. Sprekers zijn Johan Valcke en Frederike Huygen, i.s.m. ontwerpers Stefan Schöning en (Spoorbouwmeester) Bert Dirrix.

Overheid en semi-overheid worden tijdens de jaren 1970-1990 opdrachtgevers voor vele producten en beelden die in de openbare ruimte functioneren. Een zakelijke no-nonsens ontwerpbenadering staat hierbij lang centraal. Overheid en grote instellingen menen, vooral in Nederland, hier een opvoedende rol te moeten vervullen.

Tijdens de lezing zullen Johan Valcke en Frederike Huygen respectievelijk de Belgische en de Nederlandse situatie toelichten. De ontwerpers Stefan Schöning en Bert Dirrix illustreren deze visies vanuit hun praktijkervaring. Designer Schöning nam de transformatie van de visuele identiteit van de NMBS in 2006 voor zijn rekening. Bert Dirrix, architect en stedenbouwkundige, is sinds 1 januari 2015 Nederlands Spoor­bouwmeester.

Saskia Westerduin, Creative Director Ministry of Makers (Design Platform Gent/Oost-Vlaanderen) en docent KASK, modereert deze lezing. In samenwerking met KASK – School of Arts Hogeschool Gent

Wanneer: wo 20.01.2016
Tijd: van 19:00 tot 22:00
Waar: KASK, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent (zaal Cirque)
Prijs €5 / gratis voor studenten

http://www.designmuseumgent.be/activiteiten/duolezing-de-overheid-als-opdrachtgever

http://designvlaanderen.be/nieuws/duolezing-de-overheid-als-opdrachtgever-door-johan-valcke-en-frederike-huygen-ism-ontwerpers

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank