Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Workshop slimme en gezonde stationsgebieden

Station Groningen Europapark, foto: Movares/StudioSK
Geplaatst op

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vindt volgende week het congres plaats Building the Future of Health. Bureau Spoor­bouwmeester levert een bijdrage aan dit congres, door een workshop te organiseren voor young professionals over leefbare en gezonde stationsgebieden.

Kern van het congres is de vraag hoe het ontwerp (en de kwaliteit) van de gebouwde omgeving kan bijdragen aan onze gezondheid. Dit doet het congres met een breed programma waarin alle ruimtelijke schaalniveaus aan de orde komen: van onze steden en wijken via ons landschap tot het ontwerp van onze huizen en (openbare) voorzieningen

Talloze thema's en sprekers komen voorbij: de Rijksbouwmeester, de Vlaamse Bouwmeester, nationale en internationale architecten en ontwerpers, topwetenschappers uit de zorg, ruimtelijke wetenschappers, ministers, (zorg)bestuurders en talloze andere prominenten. Vier dagen lang biedt het congres een stimulerende en inspirerende omgeving waarin ontwerpers, architecten, stedenbouwers, GGD artsen en medewerkers, medische- en gezondheidswetenschappers, ruimtelijke wetenschappers, (regionale) bestuurders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van diverse andere disciplines op het gebied van de volksgezondheid elkaar kunnen ontmoeten en kennis op kunnen doen.

Parallel aan het symposium organiseert Platform GRAS in samenwerking met het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu een workshop ‘De slimme en gezonde verstedelijking’ voor young professionals rond een drietal actuele opdrachten, t.w: de binnenstad, de ringweg en het stationsgebied.

Omdat Bureau Spoor­bouwmeester het belangrijk vindt om op positieve manier een bijdrage te leveren aan de visievorming rond leefbaarheid en gezondheid, en omdat wij verwachten dat deze ‘gezonde input’ positief kan zijn voor de toekomstige ontwikkeling van stations en hun omgevingen, heeft ons bureau een inspirerend programma gemaakt voor een aantal young professionals die voor deze opgave door het Ministerie zijn geselecteerd.

In samenwerking met StudioMarcha! uit Groningen en met behulp van een groot aantal experts hopen we niet alleen deze belangrijke opgave onder de aandacht te brengen van de deelnemers van de workshop, maar ook een appel te kunnen doen op de deelnemers van het symposium om in de toekomst hun bijdrage te leveren aan leefbare en gezonde stationsomgevingen.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank