Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Spoorbeeld op Spoorparade

logo spoorparade
Geplaatst op

Het spoor is jarig en dat vieren wij. Bureau Spoor­bouwmeester is een van de partners van de Spoorparade die 16 t/m 21 oktober in Amersfoort gehouden wordt in het jubileumjaar 175jaarSpoor. De Spoor­bouwmeester Koen van Velsen verzorgt een van de Spoorcolleges en in de winkel wordt tegen een hele unieke prijs –zolang de voorraad strekt- de eenmalige speciale editie van het jubileumboek ‘Ontwerpen aan het Spoor’ verkocht.

Wist je dat de spoorsector een eigen vormgevingsbeleid heeft? Met dit gemeenschappelijke beleid brengen ProRail en NS tot uitdrukking dat zij het voor de reiziger belangrijk vinden dat er eenduidig beeld is. 

Het vormgevingsbeleid, dat Spoorbeeld heet, wordt door Bureau Spoor­bouwmeester beheerd, en is ook voor alle andere spoorpartijen beschikbaar. Zo kan het ook door provincies of gemeenten worden gehanteerd bij werkzaamheden aan een spoor- of stationsproject. In een Spoorcollege op de Spoorparade geeft de Spoor­bouwmeester Koen van Velsen een toelichting op het Spoorbeeld en schetst hij het belang van overkoepelend gemeenschappelijk vormgevingsbeleid voor toekomstige opgaven op en rond het spoor.

Het spoorcollege van de Spoor­bouwmeester vindt om 14.00uur op dinsdag 21 oktober plaats op de Spoorparade in Amersfoort.

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank