Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Unieke lezing: 3 Spoor­bouwmeesters op rij

Geplaatst op

Op woensdag 11 november werd in de Nieuweroordzaal het VHS Jubileum symposium 'Spoorbouwmeesterschap 1990-2015' gehouden. Drie Spoor­bouwmeesters gaven acte de presence: Cees Douma, Rob Steenhuis en Bert Dirrix. Voorafgaand vond de 75e CAP-excursie plaats (door Utrecht) die werd afgesloten met een rondleiding door Rijksmonument  .

Cees Douma hield een fantastisch verhaal, ondersteund met mooie dia's, over de (zijn) eerste Spoor­bouwmeester-periode, waarin het borgen van de vormgevingskwaliteit en het stimuleren van een nieuw ontwerp-elan centraal stond (titel: Oorzaak en noodzaak).

Rob Steenberg ging daar vervolgens dieper op in met zijn interessante uiteenzetting over de oprichting van Bureau Spoor­bouwmeester en over het ontstaan van de eerste contouren van het Spoorbeeld (titel: Functioneren in een veranderende organisatie).

De huidige Spoor­bouwmeester, Bert Dirrix gaf vervolgens - aan de hand van prachtige foto's van onder meer de Nationale Sleutelprojecten maar ook van een project als Prettig Wachten - een heldere uiteenzetting over de huidige stand van zaken bij Bureau Spoor­bouwmeester en wat in zijn ogen de toekomst zal brengen.

Oud Bureau Spoor­bouwmeester-medewerker Homme Heringa was de voorzitter van de dag.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank