Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Karen Drost nieuwe manager Bureau Spoorbouwmeester

Karen Drost
Geplaatst op
Karen Drost is in augustus dit jaar gestart als manager van Bureau Spoorbouwmeester. Hiervoor was zij werkzaam als museummanager bij Museum Beeld en Geluid. Eerder werkte ze als freelance-museumadviseur voor culturele organisaties. Karen woont samen met haar partner in Utrecht en is moeder van twee zoons.

Mirjam van Velthuizen, CFO: “Ik ben blij dat we Karen als nieuwe collega kunnen verwelkomen bij ProRail en NS. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de juiste balans weet te vinden tussen het behouden van de onafhankelijkheid van Bureau Spoorbouwmeester en het op een verbindende manier in beweging krijgen van zaken. Karen is strategisch sterk en heeft een creatieve benadering. Hiermee draagt ze bij aan een nog nauwere samenwerking in de spoorsector.”

Sebastiaan de Wilde, directievoorzitter NS Stations: “Samen met ProRail werken we aan een gastvrije en veilige stationsbeleving voor reizigers, passanten en mensen die er werken. Ik kijk ernaar uit om samen met Karen en haar collega’s de herkenbare identiteit van de stations en de spoorbranche verder te versterken.”

Karen Drost: “Ik zie ernaar uit om samen met het professionele team van Bureau Spoorbouwmeester de kwaliteit van de publieke ruimte verder te brengen. En dat voor ProRail en NS – twee bedrijven die midden in de samenleving staan. In de functie van manager Bureau Spoorbouwmeester komt voor mij veel samen: het ruimtelijke ontwerpproces, strategische communicatie en de operationele kant, met dit keer als doel de ideale bezoekerservaring te realiseren voor reizigers, in plaats van museumbezoekers.”

Karen volgt Geertje Ponjee op, die per 1 oktober met pensioen gaat.

Over Bureau Spoorbouwmeester

Bureau Spoorbouwmeester is in 2001 opgericht door NS en ProRail als onafhankelijk adviesorgaan voor ontwerp en vormgeving binnen de spoorsector. Het bureau bestaat uit een team van adviseurs op het gebied van architectuur en design, onder leiding van de Spoorbouwmeester. Het bureau begeleidt nieuwbouw- en stationsverbouwingen. Alles wat men in en om het station ziet, inclusief meubels en borden, is mede door hen over nagedacht. Bureau Spoorbouwmeester werkt in opdracht van NS en ProRail en samen met hen maken ze het beleid. Het beleid vind je hier. 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank